Öğrenci Koçluğu
Öğrenci Koçluğu
Öğrenci Koçluğu olarak bahsedilen durum öğrencinin akademik yaşamda başarı becerilerini arttırma amacıyla öğrenci ile koç arasında kurulan işbirliğine dayalıdır. Tamamen öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapılır.
Öğrencilerin kendilerini tanımaları ve farketmelerini , güçlü yanlarını keşfetmeleriyle beraber zayıf yanlarını ortaya çıkarıp geliştirmeye odaklı, yeteneklerini bulabildikleri , hedef koymalarını sağlayan ve kaynaklarını daha iyi kullanabilmelerine yönelik, yol haritası oluşturma ve eylem planı yapmalarına destek sağlayan hizmettir.
Tamamen kişinin özelinde oluşturulacak, gizlilik ve etik değerler çerçevesinde sunulan ve psikologlarımız tarafından bireyin başarıya giden yolunda ortaya çıkabilecek olumsuzlarla mücadele etmesini sağlayacak ve adım adım başarıya taşıyacak bir programdır.
- Öğrencinin okul ve sınav başarısını artırmayı,
- Kendine uygun hedefler seçmesini ve bu hedefler için izlenecek yol haritasını oluşturmayi
- Etkin çalışmayı öğrenmesini,
- Zamanı önceliklerini seçerek kullanmasını,
- Kendi sorumluluk bilincinin oluşmasını
- Güçlü yönlerini açığa çıkartması ve kullanmasını,
- Doğru iletişim kurmasını,
- Kendine güvenini geliştirmesini hedefler.
Her birey başarılı olmak hayallerini gerçekleştirmek ister. Başarılı olmak için, açık, net ve ulaşılabilir hedefler belirlemeli, belirlenen hedeflere odaklanmalı ve hedefleri gerçekleştirmek için azimli olunmalıdır. Hedef belirlemeden başarılı olmak zordur.
Bizler öğrenci koçu olarak öğrencilerimizle nasıl çalışıyoruz?
Öncelikle öğrenciyi tanımak için bazı test ve envanterler uygulanır. Öğrencinin ilgi ve yetenekleri belirlenir. Zayıf yönleri açığa çıkartılır. Algılama tipi, mesleki eğilimleri gibi konular açıklık kazanır. Ve çocuğum dersler üzerine öğrencilik yaşamında olayları algılama biçimi üzerine çalışmalar gerçekleştirilir
Görüşmeler raporlandırılır, değerlendirme formları ile desteklenir. Ve ay ay gelişme bir çizelge üzerinde çocuğa ve aileye bahsedilir.
Eksik yönlerin tamamlanması ve başarı grafiğinin artması için çalışmalar başlar, görüşme günleri ve saatleri belirlenir. O zamana kadar tamamlanması gerekenlere, yapılacaklara öğrenci ile karar verilir. Öğrencinin öz disiplin sağlanmasına destek olacak başarı sorumluluğunu üstlenmesi için ödev benzeri çalışma planları ve stratejileri noktasında öğrenciye yardımcı olunur.
Kısa süreli ve uzun süreli hedefler ve bu hedefleri gerçekleştirmek için çalışmalar yapılır. Öğrencinin günümüzde sıklıkla karşılaştığımız depresyon, panik atak, DEHB (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu), öğrenme güçlüğü, kaygı bozukluğu, OKB …vb. durumları da varsa bunlar üzerinde çalışmalar gerçekleştirilir.
Aynı zamanda farklı derslere farklı çalışma teknikleri, öğrenme ve algı tipine göre çalışma, soru çözüm, test tekniği, okuduğunu anlama, bellekte tutma, sınav heyecanını orta seviyede tutmaz, gevşeme, bilişsel esneklik, stres, empati gibi çeşitli oturumlar gerçekleştirilerek çocuğu hem başarı noktasında hem de yaşam becerileri noktasında iyi bir yere taşımak hedeflenir.