Psikolog Kimdir?
Kategori:
Psikolog Kimdir?
Üniversitelerin Psikoloji bölümünden mezun olanlar kişiler psikolog unvanına sahip olurlar. Ne yazık ki günümüzde Psikoloji ve psikiyatri birbirlerine o kadar yakın kavramlar olduğu için çok fazla karıştırılmaktadır. İnsanların bu ikisini aynı şeyler zannediyor olması hiç de şaşırtıcı değildir. Aralarındaki fark ise psikiyatristler tıp eğitimi aldıktan sonra ruhsal bozukluklar üzerine uzmanlaşmış doktorlarken; psikologlar üniversite yıllarında doğrudan psikoloji öğrenerek eğitilir ve psikolog unvanına kavusurlar. Belirli bir alanda uzmanlaşmak isteyen bir psikoloğun hastanede, okulda ya da klinikte fazladan bir yıl ya da bazen daha uzun bir uygulama eğitimi alması gerekir.
Bir psikologun alanı ne olursa olsun, araştırma konusu branşına göre değişse bile psikologlar insan davranışı ve bilişsel süreçlerle ilgili bilgi edinmek, araştırma yapmak ve kendilerini daha güncel tutabilmek adına gerçekten sıkı çalışırlar. Bir klinik psikolog depresyonun zihin üzerindeki etkilerini inceleyebilirken, bir çocuk psikoloğu/pedegoglar erken yaşta karşılaşılan stresin ileriki yaşlardaki etkilerini inceler. Bu inceleme alanları psikologlarin uzamanlasma istedikleri alanalara göre değişiklik gösterebilir. Psikologların araştırmaları sonucu elde ettiği bilgiler, içgüdülerimizle bildiklerimizden her zaman için daha sağlam ve güvenilirdir. Bunun en büyük nedeni ise psikologların bilimsel yöntemler kullanmasıdır.
Psikolog, Kayseri Psikolog, Psikoloji, Kayseri Psikoloji, Kayseri Dikkat Eksikliği, Kayseri Oyun Terapisi, Kayseri Çocuk Psikoloğu, Pedagog, Kayseri Ali Danışmanlığı, Kayseri Hiperaktivite, Kayseri Psikolog